
Plan
Terras OP ZUID is een aantrekkelijk nieuwbouwplan met 50 terraswoningen aan de Klencke bij het dynamische woon-, werk- en uitgaansgebied van de Zuidas. De woningen, appartementen en lofts variëren in woonoppervlak van 48-167 m². Het gebouw heeft een fantastische ligging in het groen en aan het water. Alle woningen hebben een zonnig terras pal op het zuiden. De terrassen zijn ingericht met hangende tuinen door tuinarchitect Jos van de Lindeloof. Een geautomatiseerd systeem zorgt voor de bewatering. Parkeren kan in de parkeergarage onder het gebouw. Er zijn twee liften.

Bij de Zuidas
De Zuidas ligt strategisch tussen de binnenstad en Schiphol en tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. De Zuidas is hèt internationale hoogwaardige kennis- en zakencentrum van Nederland. De komst van steeds meer woningen brengt veel dynamiek met zich mee en zorgt voor uitstekende voorzieningen als (internationale) scholen, café’s en restaurants, winkels en sportcentra. Terras OP ZUID heeft een unieke ligging. Eigen grond, op fietsafstand van het centrum van Amsterdam en loopafstand van bedrijven, scholen, universiteiten en openbaar vervoer.
Aan het groen
Terras Op ZUID ligt aan een verborgen lusje van de Boelelaan (de Klencke) en wordt gebouwd aan de oever van een weelderig begroeide wetering. Deze waterloop is onderdeel van de ecologische structuur van de stad: een vrijwel onontdekte oase. Het gebouw maakt slim gebruik van zijn ligging. De noordzijde is gericht op Zuidas en de stad, de zuidkant heeft de focus op het groen en het water. Terras OP ZUID vormt een schakel tussen de stad en het groen.
Groot zonneterras op zuid
Wonen in de stad is aantrekkelijk, maar heeft ook nadelen, zoals gebrek aan buitenruimte en parkeerproblemen. Terras OP ZUID vormt hierop een uitzondering. Alle woningen hebben een riant zonneterras pal op het zuiden met uitzicht op groen en water. De opeenvolgende woonverdiepingen schuiven telkens terug, waardoor een ruim terras ontstaat bovenop de onderliggende woning. Dit heeft bovendien als effect dat ieder terras de hele dag zon heeft. Deze ligging zorgt ervoor dat u lange tijd van het jaar geniet van het buitenleven.
Bijzondere architectuur
Door het verspringen van de woonlagen en de begroeiing van de terrassen vormt het gebouw een groene cascade naar het water. De specifieke opbouw van het gebouw resulteert in diverse woningtypen met verschillende afmetingen en kenmerken. Aan de straatzijde liggen de benedenwoningen op de begane grond. Op de onderste verdieping aan de zuidzijde bevinden zich brede appartementen met een extra groot terras. Het grootste deel van de woningen bestaat uit vrij indeelbare lofts met in het hart een kern met keuken, badkamer, apart toilet en berging.
Het ‘Groene Wonen’
Het ontwerp speelt in op duurzaamheid met:
- Aansluiting op de Stadsverwarming Amsterdam. Hierdoor wordt restwarmte gedistribueerd die zeer geschikt is voor verwarming en warm water. Het besparen van gas door gebruik van restwarmte reduceert de CO2-uitstoot van een Amsterdamse woning met minimaal 50%
- Vloerverwarming
- Een gescheiden rioolstelsel dat hemelwater via de natuur afvoert en hergebruikt
- Terrassen die zijn voorzien van hangende tuinen, die geïntegreerd zijn in het aanzicht. Een tuinarchitect ontwerpt de aanplant, waardoor de terrassen een permanent kleurrijk en verzorgd aanzicht bieden; men kan kiezen uit verschillende kleurenthema’s
- Het dak van mos-sedum dat isoleert en milieuvriendelijk is.
Eigen grond
De grond wordt het volle eigendom van de koper. Het is dus geen erfpacht, wat in Amsterdam meestal gebruikelijk is. Dit is een veilige investering, omdat de koper niet wordt geconfronteerd met onverwachte kosten of tussentijdse verhogingen. Ook een eventuele doorverkoop in de toekomst levert hierdoor hogere opbrengsten op.